Albanian Women Network - Rrjeti Global i Gruas Shqiptare

Search

Go to content

Lapidari UCPMB - Reagim

Lajme

Londer, 20 Janar 2013


Veprimi TERRORIST i qeverise Serbe ndaj Shqiptareve ne Luginen e Presheves - Dhunimi i Lapidarit te UCPMB-se


Serbi beri ate qe pritet te beje nje agresor: rrenoi Lapidarin e heronjeve te UCPMB-se, ne pabesi, me ushtrine e armatosur deri ne 'dhembe'!

Nuk eshte turp per shqiptaret ajo qe ndodhi, ne jemi popull paqesor!

Cfare duhet te behet qe Serbi te mos guxoje me te beje gjera te tilla? Disa rekomandime:

(1)

  • (a) Vendi i Lapidarit te respektohet si te ishte Lapidari aty ... cdo dite, cdo pervjetor;
  • (b) te mos vendoset lapidari ne xhami ... luan pikerisht ne duart e serbit ... lufta nuk u be per fe, por per te drejtat e Shqiptarve;
  • (c) te prodhohen me me mijera e mijera miniatura te ketij lapidari qe te jete ne cdo familje dhe zyre shqiptaresh Luginen e Presheves dhe ne cdo vater Shqitpare.


(2) Qeverite Shqiptare AL + KS, te jene me shume aktive ne politikat e jashtme, dhe shume me te zeshme per shqiptaret e pambrojtur te Lugines se Presheves; Nuk behet lobimi nga fecebooku, por aty ku duhet dhe pi 'uje' - OKB, EU, etj. Dhe jo te filloje lobim pasi eshte kryer puna, por ti paraprihet asaj!!!!

(3)

  • (a) KS te marre masa te menjehershme te vere nen kontroll Mitrovicen e veriut ... SIPAS LIGJIT (apo jo?).
  • (b) Nuk duhet te krijohet zone neutrale ne veri te Mitrovices ... nuk ka zone neutrale brenda nje shtetit. Mitrovica eshte toke shtiptare brenda kufirit te Kosove;


(4) Te rishikohet statusi dhe vlera e permendoreve serbe te ngritura ne zemer te Kosoves ... te ligjeshme? Dhunojne gjakun e derdhur shqiptare per mbrojtjen e Dardanise? Mbase, dhe shume bile ... Cfare duhet te beje qeveria e KS ne kete rast? TE ZBATOJE ligjin!

(5) Serbia po bashkepunon me AL per zhvillim ekonomik ... e meriton ti hapim rruge me veprime te tilla? AL te rishikoje te gjitha marredheniet me serbine ... kjo nese 'patriotet' tane politikane e kane me te vertete kur thone 'Jemi nje KOMB' ... deri tani Lugina e Presheves,duket se eshte JETIME dhe e pa-prinder (ose me mire, me prinder harama);

(6) Lobim i fuqishem nderkombetare nga Shqiptaret per te drejtat e dhunuara te Shqiptareve ne Luginen e Presheves - kemi diasporen me te te madhe ne Ballkan ... Duhet te jemi NJE dhe jo te hallakatur ... kembanat bien per ata qe kane veshe!

Nga AWN, Angli


Faqja Kryesore | Rreth AWN | Projektete e AWN | Harta e AWN | 8 Kongrese - 8 Muaj | Prezantime ne Kongrese | Lajme | AWN ne Media | Antarsim | Kontakto | Foto | Site Map


Back to content | Back to main menu